Kull 27
Kull 26
Kull 24
Kull 25
Kull 28
settrarna
the setters (english)
kullar/litters
uppdatering/update
valpar/puppies
nästan ingen irländsk setter
almost no irish setter (english)
foto/photo
stjärnor/stars
hästarna
kontakt/contact
länkar/links
gästbok

Ursula Wilby


Besökare just nu: 3
Sidvisningar: 523027
Unika besök: 365922

 

 

 

Hund från och med 1961

Setter från och med 1975

Uppfödning av Irländsk Röd setter från och med  1984

Första kullen Fransk Bulldogg år 2010


Välkommen till Röde Baronens Kennel, liten uppfödning av irländsk röd setter (och även Fransk bulldogg i liten skala) i hemmiljö. Själv är jag mest intresserad av att arbeta med hundarna (snarare än att ställa ut) så min målsättning har i alla år varit att föda upp hundar som lämpar sig till detta ändamål. Sunda, lättlärda, sociala och trevliga.

Mina avelshundar har alltid varit fria på höfterna (även långt innan detta var ett krav) och utställningsmeriterade. Mina tikar är också vanligtvis högt lydnadsmeriterade och det är här du bland annat hittar tre Lydnadschampiontikar (SLCH) i rakt nedstigande led. Men det finns förstås även andra avelstikar/hanar att minnas.


 
Markants Cant Complain (Emma 1980-1994) är min stamtik och parades med min egen hane Dorrfield Red Baron (Baron 1975 - 1989). Det är förstås även han som gav namn till kenneln. På den tiden höll jag mest på med lydnad/träning ”för eget bruk”. Baron var uppflyttad till lydnadsklass 2 och både han och Emma var karaktärstestade (och givetvis godkända).


 
Ur Baron/Emma kombinationen kom bland annat Röde Baronens Instant Karma (Banshee 1984 - 1993), även hon uppflyttad till lydnadsklass 2 och med godkänt karaktärsprov. Kanske mest känd genom sin stora kull som hon delade med sin mamma Emma. Kullen hamnade inte bara i dags- och veckopress, utan även på TV’s aktuellt-sändning.

Klicka på länken nedan!

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1033174


Ännu en Baron/Emma valp var Lp Röde Baronens She’s the boss (Sandra 1986 - 2001). Lydnadsmeriterad och med godkänt karaktärsprov. Arbetsvillig och konstant glad. Hon parades med Wendover Warlord och ur den kombinationen kom:Lp SLCH Röde Baronens Supermans Big Sister
(Winnie 1989 - 2003). En halvfodervärdstik som tävlades av Olle Christiansson. Användes också till praktisk jakt och som draghund. Hon parades med Wickenberry Kestrel och ur kullen kom:
 


Tjh. Lp1, Lp 2, Lp 3, Lp elit SLCH Röde Baronens Break every Rule (Sally 1993 - 2006), hittills den enda settern i Sverige som inte enbart blev lydnadschampion utan även godkänd tjänstehund inom hemvärnet. Sally och jag var ett team på alla sätt och vis, och det kändes som om Sally skulle göra allt jag bad henne om, och tvärtom. Sally ställdes ut mycket sparsamt, men hade trots detta både BIR och BIM resultat på SKK utställningar. Hon fick även CACIB och var grupplacerad. Hunden man bara får en gång i livet. Sally parades med bland annat Reddins Patrik och där föddes:

 Lp 1, Lp 2, Lp 3 Röde Baronens Bite Your Lip
(Kelly 1997 - 2001). Redo att debutera i Lydnadsklass elit vid tre års ålder och med alla elitklassens moment inlärda. Jag har älskat alla mina hundar, men Kelly var speciell...Tiken som avlivades vid tre års ålder efter en misslyckad analsäcksoperation. En fantastiskt lättlärd och arbetsvillig hund som tyvärr aldrig hann gå i avel. Min absolut bästa lydnadshund bland settrarna.Sally parades med Discovery’s X-cactly My Type och blev även mor till Lp 1, Lp 2, Lp 3, Lp elit SLCH Röde Baronens Long Tall Sally (Ettan 2001 - 2014). Elitlydnadschampion vid 5 års ålder och även mor till tre kullar under den tiden. Nådde upp till elitklass med enbart 1:a-pris, en fantastisk prestation! Hunden som hamnade på omslaget till min lydnadsbok och tvingades sitta med apportbocken i munnen i nästan 20 minuter. Under tiden stod fotografen och jag och väntade på att en liten, liten solglimt skulle dyka upp…det är också Ettan vars ögon mötte dig när du gick in på den här länken och det är Ettan som sitter med mig på stranden.Ettan parades i sin tur med Balintyne Wild About Harry och ur den kombinationen kom LP1 Röde Baronens Glory Days (Vilda 2004 -) som är lättlärd och exakt och tävlade i klass 1 sommar 2008. Och, som det ser ut nu, enbart i klass 1.  Hon vann titeln Årets Lydnadssetter 2008 och även 2009. Vilda har tidigare haft en kull på tio valpar efter Coppers Pang i bygget och hade därefter en kull efter Coppers Bubblande Glad. 12 valpar föddes den 10 maj 2009. Klicka här för att följa Kull 22 från allra första början och fram till leveransen!

 

 
Mitt mål var tre SLCH i rakt nedstigande led och i och med Ettans Championat är målet nått. Jag skulle ha varit där tidigare, men Kelly gjorde att jag fick ta nya tag och börja om.

Jag känner att jag (med råge) har bevisat att settern kan vara en duktig lydnadshund. Och efter allt mitt tävlande, finns det för egen del varken lusten eller motivationen kvar att tävla högt upp i lydnadsklasserna.

Den som stannade kvar här hemma när alla 11 syskonen hade flyttat till sina nya hem är Vildas dotter från kullen efter Coppers Bubblande Glad = Röde Baronens It Aint Me Babe (Rusa 2009-).


Rusa parades med Braidmount Midnight Romeo och valpkullen föddes våren 2012. Följ kullen dag för dag genom att klicka HÄR.

Hon debuterade i Lydnadsringen år 2013 och klarade av LP1 på tre gånger och hamnade på pallplats alla gånger- sista tävlingen vann hon över alla deltagande hundar! Med poäng som var bra nog för att vinna titeln Årets Lydnadssetter år 2013 med råge! Hennes andra kull som föddes den 30/6/2014 han du följa genom att klicka HÄR.

Hennes tredje och sista kull ser du om du klickar HÄR.  ©Copyright Ursula Wilby